Функціональне харчування – новий підхід до здорового способу життя

Автор(и)

  • О. Shemeta Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Київ, Україна
  • K. Dozhuk Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Київ, Україна

DOI:

https://doi.org/10.37987/1997-9894.2015.1(186).222351

Ключові слова:

продукти харчування, нутрієнти, профілактика хронічних захворювань

Анотація

Продукти, які ми звикли вживати в їжу, можуть приносити організму людини набагато більше користі, ніж можна собі уявити. У всьому світі набуває популярності функціональне харчування, принципи якого базуються на додаванні спеціальних функціональних продуктів до звичайного раціону. Впровадження функціонального харчування доцільне в медичній практиці – для лікування пацієнтів з хронічними захворюваннями, хворих, які не можуть самостійно приймати їжу, ново-народжених дітей тощо. Крім цього, профілактичне вживання продуктів, збагачених спеціальними активними функціональними нутрієнтами, допомагає запобігти виникненню захворювань та полегшує перебування людини в умовах, несприятливих для її фізичного або розумово-психологічного здоров’я. Тому, окрім традиційних страв, звичних для пересічних українців, наш раціон має бути доповнений різноманітними функціональними продуктами (їжею, напоями).

Біографії авторів

О. Shemeta, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Київ

О.О. ШЕМЕТА

K. Dozhuk, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Київ

К.М. ДОЖУК

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-01-30

Як цитувати

Shemeta О., & Dozhuk, K. (2015). Функціональне харчування – новий підхід до здорового способу життя. Ліки України, (1(186), 26–29. https://doi.org/10.37987/1997-9894.2015.1(186).222351

Номер

Розділ

ЛЕКЦІЇ, ОГЛЯДИ