Безпека харчових продуктів – мікробіологічні ризики

Автор(и)

  • N. V. Snigir Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Київ, Україна
  • S. O. Velychko Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Київ, Україна
  • V. O. Siryk Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Київ, Україна

DOI:

https://doi.org/10.37987/1997-9894.2015.3(189).222485

Анотація

Серед небезпек, які можуть представляти собою продукти харчування або напої, однією з найбільших є мікробіологічна забрудненість. Велика кількість мікробів, які можуть продукувати токсини, а також високий рівень патогенності деяких із них, підтверджує думку про те, що саме мікробіологічні ризики можуть призводити до тяжких порушень в здоров’ї споживачів. Виявлення та оцінка мікробіологічних ризиків повинна проводитися згідно з міжнародними стандартами якості та безпечності продуктів харчування та контролюватися на державному рівні. Принципи проведення оцінки мікробіологічних ризиків забезпечують виробників чіткими рекомендаціями та стандартами з наявності тих чи інших мікроорганізмів в продуктах харчування, гарантуючи отримання в результаті виробництва безпечного готового продукту

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-03-11

Як цитувати

Snigir, N. V., Velychko, S. O., & Siryk, V. O. (2015). Безпека харчових продуктів – мікробіологічні ризики. Ліки України, (3(189), 18–21. https://doi.org/10.37987/1997-9894.2015.3(189).222485

Номер

Розділ

ЛЕКЦІЇ, ОГЛЯДИ