Місце функціональних напоїв у харчуванні людини

Автор(и)

  • T. Lemzyakova Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Київ, Україна
  • O. Alifer Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Київ, Україна
  • Yu. Timoshenko Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Київ, Україна

DOI:

https://doi.org/10.37987/1997-9894.2015.2(188).222531

Ключові слова:

напої, поживні речовини, адаптація

Анотація

В пошуках нових методів забезпечення організму людини поживними речовинами було розроблено новий вид продуктів – функціональних, які містять в своєму складі активні корисні компоненти. Одні з найвідоміших функціональних продуктів на сьогодні – це напої (спортивні, енергетичні, тонізуючі, розслаблюючі тощо). Різноманітність асортименту функціональних напоїв дає змогу споживачам будь-якого віку та роду занять знайти для себе власний напій, який завдяки властивостям своїх функціональних компонентів підвищує імунітет, налагоджує адаптаційні механізми, покращує розумову та фізичну працездатність. Використовуючи функціональні напої у складі щоденного звичного раціону, можна не тільки поповнити запаси корисних речовин, але й допомогти організму пристосуватися до змін внутрішніх або зовнішніх умов існування.

Біографії авторів

T. Lemzyakova, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Київ

Т.Г. ЛЕМЗЯКОВА, к. мед. н., доцент

O. Alifer, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Київ

О.О. АЛІФЕР

Yu. Timoshenko, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Київ

Ю.Ю. ТИМОШЕНКО

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-02-28

Як цитувати

Lemzyakova, T., Alifer, O., & Timoshenko, Y. (2015). Місце функціональних напоїв у харчуванні людини. Ліки України, (2(188), 27–30. https://doi.org/10.37987/1997-9894.2015.2(188).222531

Номер

Розділ

ЛЕКЦІЇ, ОГЛЯДИ