Місце функціональних напоїв у харчуванні людини
DOI:
https://doi.org/10.37987/1997-9894.2015.2(188).222531Ключові слова:
напої, поживні речовини, адаптаціяАнотація
В пошуках нових методів забезпечення організму людини поживними речовинами було розроблено новий вид продуктів – функціональних, які містять в своєму складі активні корисні компоненти. Одні з найвідоміших функціональних продуктів на сьогодні – це напої (спортивні, енергетичні, тонізуючі, розслаблюючі тощо). Різноманітність асортименту функціональних напоїв дає змогу споживачам будь-якого віку та роду занять знайти для себе власний напій, який завдяки властивостям своїх функціональних компонентів підвищує імунітет, налагоджує адаптаційні механізми, покращує розумову та фізичну працездатність. Використовуючи функціональні напої у складі щоденного звичного раціону, можна не тільки поповнити запаси корисних речовин, але й допомогти організму пристосуватися до змін внутрішніх або зовнішніх умов існування.