Вивчення деяких властивостей функціонального продукту харчування кумису
DOI:
https://doi.org/10.37987/1997-9894.2015.5(191).222574Ключові слова:
функціональні продукти харчування, нетрадиційні кисломолочні продукти, антимікробна активністьАнотація
На основі даних експериментальних досліджень було вивчено якісний і кількісний склад та антимікробні властивості функціонального продукту харчування кумису, що свідчать про виражений потенційний лікувально-профілактичний ефект розробленого продукту.Посилання
Віннікова О.І. Практикум з мікробіології : методичні рекомендації / О.І. Віннікова, І.М. Моргуль. – Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2009. – 33 с.
Максютов Р.Р. Разработка технологии и товароведная оценка йодобогащенных кумысных напитков с инулином: дис. … канд. техн. наук : 05.18.15 / Максютов Руслан Ринатович. – М., 2014. – 136 с.
Нутриціологія: навч. посібник [для студ. вищ. навч. закл.] / [Дуденко Н.В., Павлоцька Л.Ф., Цихановська І.В. та ін.] ; за заг. ред. Н.В. Дуденко. – Харків: Світ Книг, 2013. – 560 с.
Шлегель Г. Общая микробиология / Г. Шлегель. – М.: Мир, 1987. – 567 с.
Functional aspects of dairy foods in human health: An overview / S.K. Bharti, N.K. Sharma, K. Murari [et al.] // Critical Review in Pharmaceutical Sciences. – 2012. – Vol. 1. – P. 35–42.
Functional Foods / European Commission. – Luxembourg: Publications Office of the European Union, 2010. – 24 p.
Kalyuzhna O.S. Development of the laboratory technology of the functional food koumiss // Pharmaceutical review. – 2015. – Vol. 34, №2. – P. 17–21.
Technology development of kumis functional drink / R. Maksyutov, E. Solovieva, A. Mamtsev [et al.] // Ukrainian J. of Food Science. – 2013. – Vol. 1, №2. – P. 175–180.