Вітамін С та його вплив на організм людини у дослідженнях
Анотація
Сучасні люди зазвичай не замислюються над тим, що сталося б, якби свіжих овочів і фруктів не було б у їх раціоні харчування, а от ще декілька століть тому моряки, які не сильно переймалися щодо якості та поживності своєї їжі, змушені були страждати через кровоточиві ясна, хиткі зуби, крововиливи під шкіру, уповільнене загоєння ран тощо. Причиною тому була цинга – дефіцит добре відомої сьогодні, але такої невідомої ще кілька століть тому аскорбінової кислоти. Лише в 1930-х роках американському біохіміку Альберту Сент-Дьєрдьі (Szent-Györgyi Albert) вдалося відкрити цю необхідну речовину, а пізніше визначити її провідну роль для організму.
##submission.downloads##
Опубліковано
2024-07-22
Як цитувати
-, .-. (2024). Вітамін С та його вплив на організм людини у дослідженнях. Ліки України, (4-5(280-281), 34–35. вилучено із http://lu-journal.com.ua/article/view/316360
Номер
Розділ
ОФІЦІЙНІ СТОРІНКИ, НОВИНИ, КОМЕНТАРІ