Сучасний погляд на муколітичну терапію - Kochuieva, M. M.; Grek, I. I.; Kochuiev, G. I.; Rohozhyn, A. V. (Ліки України, 2019)
У статті представлені сучасні наукові дані про комплексний лікувальний ефект нової унікальної форми випуску амброксолу – Респикс® Спрей, про його високу муколітичну та мукокінетичну активність з вираженою відхаркувальною, протизапальною і антиоксидантною дією. Наведене наукове обґрунтування клінічних перспектив застосування даного лікарського засобу: здатність стимулювати синтез сурфактанту та місцевий імунітет слизових оболонок респіраторного тракту, а також значно знижувати інтенсивність болю в горлі.