Паранеопластичні ревматологічні синдроми - Zhuravlyova, L. V.; Oliinyk, M. O.; Sikalo, J. K. (Ліки України, 2019)
Паранеопластичний синдром є досить рідкісним проявом злоякісних новоутворень, однак наявність його у пацієнта може маскувати типовий перебіг пухлинних захворювань, а отже й впливати на ранню діагностику та вчасний початок протипухлинної терапії. Цей огляд адресовано ревматологам та лікарям загальної практики, в діагностичному пошуку яких повинно бути місце для виключення злоякісного процесу під маскою ревматичних захворювань. Описано типові м’язово-скелетні прояви злоякісних новоутворень, їх характерні особливості, а також висвітлено сучасні погляди щодо основних патомеханізмів цих синдромів.