Фармакотерапія гострого бронхіту - Bentsa, T. M. (Ліки України, 2018)
Гострий бронхіт уражає мільйони людей і є однією з найпоширеніших причин звернення за амбулаторною допомогою. Близько 90 % випадків захворювання викликані вірусами. Гострий бронхіт – це захворювання, яке характеризується запаленням великих повітроносних шляхів у межах легені, супроводжується кашлем з харкотинням або без нього, тривалістю від 1 до 3 тижнів. У статті висвітлено сучасні уявлення щодо терапії гострого бронхіту. Лікування складається з нефармакологічних і фармакологічних варіантів і включає антивірусні, протикашльові та прокашльові засоби, антибіотики.