Синдром Такотсубо - Butko, E. A. (Ліки України, 2018)
У статті розглянуто питання поширеності, етіології і патогенезу, клініки, інструментальної діагностики синдрому Такотсубо (ТТС). На підставі рекомендацій Асоціації серцевої недостатності Європейського товариства кардіологів (HFA ESC) запропоновані діагностичні критерії, стратифікація ризику пацієнтів з ТТС і основні підходи щодо лікування даного захворювання.