Антибіотики і ураження печінки: діагностика, лікування, профілактика - Berezniakov І. G.; Sidorov, D. Yu. (Ліки України, 2018)
У пацієнтів з хворобами печінки обмежують використання деяких антибіотиків, інші антимікробні засоби застосовують в менших дозах. При необхідності призначення антибіотиків хворим на первинний біліарний холангіт слід продовжити лікування урсодезоксихолевою кислотою. В разі виникнення лікарського ураження печінки під час лікування антибіотиками, препарат (препарати), вірогідно, відповідальний (відповідальні) за це ускладнення, слід відмінити, а для лікування цього ускладнення призначити N-ацетилцистеїн та урсодезоксихолеву кислоту. Під час лікування інфекцій у хворих з факторами ризику каменеутворення в жовчному міхурі одночасно з початком антибактеріальної терапії виправдане профілактичне призначення урсодезоксихолевої кислоти.