В пошуку оптимальних рішень для лікування артеріальної гіпертензії - Barna, O. M.; Pekhenko, V. S. (Ліки України, 2016)
Артеріальна гіпертензія призводить до значного погіршення якості життя пацієнта і несе в собі небезпеку виникнення тяжких фатальних наслідків. Лікування цього захворювання проводиться гіпотензивними засобами, до яких відноситься група блокаторів β-адренорецепторів (β-адреноблокаторів). Серед інших представників цієї групи препаратів найкраще зарекомендував себе небіволол, який відноситься до ІІІ покоління β-адреноблокаторів. Його застосування рекомендовано міжнародними та вітчизняними рекомендаціями з лікування артеріальної гіпертензії, оскільки окрім доведеної клінічної ефективності щодо зниження артеріального тиску він має низку додаткових корисних ефектів: зменшення проявів легеневої гіпертензії, запобігання розвитку тромбозів, зменшення проявів ішемічної хвороби серця тощо. Небіволол добре переноситься пацієнтами, оскільки характеризується як препарат з мінімальною кількістю побічних ефектів. Небіволол повністю відповідає вимогам до сучасних гіпотензивних засобів, що доведено найновішими клінічними дослідженнями 2015 року