Використання препарату Хемоміцин® при лікуванні хворих із негоспітальною пневмонією легкого перебігу - Pertseva, T. O.; Dmytrychenko, V. V.; Bogatska, K. Ye.; Bratus, O. V. (Ліки України, 2016)
У статті представлено результати проведеного клінічного дослідження 30 пацієнтів віком 19–50 років із документованою негоспітальною пневмонією легкого перебігу, які знаходилися на амбулаторному лікуванні. Показана клініко-лабораторна та бактеріологічна ефективність застосування препарату групи макролідів азитроміцину у формі для перорального прийому. Результати клінічного дослідження підтверджують адекватність режиму дозування азитроміцину 500 мг 1 раз на добу протягом 3 днів при лікуванні хворих із негоспітальною пневмонією легкого перебігу