Місце статинотерапії в загальній лікарській практиці - Solomenchuk, T. M. (Ліки України, 2016)
У статті проведено детальний огляд даних міжнародних клінічних досліджень щодо використання статинів при серцево-судинній патології та некардіальних захворюваннях, показана ефективність призначення статинотерапії у хворих будь-якого віку, доведена їх ефективність як лікувальних засобів, приведена доцільність їх призначення у якості превентивних засобів терапії.