Корекція ендотеліальної дисфункції при ішемічній хворобі серця у поєднанні з цукровим діабетом - Snihyr, N. V.; Hromovych, A. V.; Matsiuk, R. M.; Alifer, O. O. (Ліки України, 2016)
Ендотеліальна дисфункція є предиктором виникнення захворювань серцево-судинної системи, а також захворювань інших органів і систем, зокрема цукрового діабету, її розвиток є негативною прогностичною ознакою. При поєднанні ішемічної хвороби серця з цукровим діабетом ендотеліальна дисфункція значно погіршує перебіг обох захворювань, призводить до тяжких ускладнень. Це зумовлює необхідність включення до стандартної схеми лікування препаратів, які здатні попереджати або зменшувати прояви дисфункції ендотелію. Багаторічний досвід практикуючих лікарів та результати клінічних досліджень доводять ефективність препаратів L-аргініну як коректорів вивільнення оксиду азоту, зменшення проявів окислювального стресу та дисфункції ендотеліальних клітин.