Суправентрикулярні тахікардії: сучасні методи діагностики та лікування - Solovyan, A. N.; Mikhalieva, T. V. (Ліки України, 2016)
Лекція присвячена одній з найбільш актуальних проблем сучасної кардіології – пароксизмальним порушенням серцевого ритму в клінічній практиці. Розглянуто основні принципи визначення суправентрикулярних тахікардій (СВТ) та їх механізми, викладена клініка та ЕКГ-діагностика окремих видів аритмій. Представлено медикаментозне лікування пацієнтів із пароксизмальними СВТ – купірування аритмії та профілактична терапія. Викладено загальні принципи електрофізіологічної діагностики і катетерного лікування аритмій. Наведено антиаритмічні препарати, описано механізм їх дії, показання та протипоказання до застосування, ефективність та побічні ефекти.