Хронічна серцева недостатність: нові підходи до діагностики та лікування - Skybchyk, V. A. (Ліки України, 2016)
У статті розкрито сучасні керівні принципи діагностики та лікування хронічної серцевої недостатності (СН) згідно з останніми рекомендаціями Європейського товариства кардіологів 2016 року. Визначено поширеність СН, причини її виникнення, особливості клінічної, лабораторної та інструментальної діагностики різних варіантів СН. Автор детально висвітлює сучасні фармакологічні та інструментальні підходи до лікування цього надзвичайно поширеного та прогностично несприятливого клінічного синдрому