Клінічний випадок дорсопатії та артеріальної гіпертензії у молодому віці: питання терапії - Kniazkova, I. I.; Nesen, A. A.; Maziy, V. V.; Bozhok, A. A.; Sharkadi, Zh. Yu. (Ліки України, 2016)
У статті наведено клінічний випадок дорсопатії на фоні артеріальної гіпертензії у чоловіка молодого віку. На даному прикладі розглянуто питання терапії больового синдрому у осіб молодого віку, роль та ефективність застосування комбінованих препаратів вітамінів групи В, доцільність використання різних форм (пероральних, парентеральних) препаратів вітамінів групи В, жиророзчинної форми вітамінів групи В (бенфотіамін). Надано алгоритм лікування дорсалгії. Наведено докази доцільності включення комбінованого препарату вітамінів групи В до складу комплексної терапії пацієнтів з больовим синдромом, зумовленим дегенеративно-дистрофічним ураженням хребта у поєднанні з артеріальною гіпертензією.