Дегенеративно-дистрофічні захворювання суглобів: довготривала терапія як шлях до успіху - Барна, О.М.; Сабадаш, В.Є.; Корост, Я.В.; Пехенько, В.С. (Ліки України, 2017)
Захворювання суглобів та хребта мають велику різноманітність клінічних проявів і характеризуються повільним, прогресуючим характером розвитку патологічного процесу. При дегенеративних та дистрофічних змінах хрящової або кісткової тканини (остеоартроз, остеохондроз тощо) окрім симптоматичної терапії застосовуються хондропротекторні засоби. Призначення препаратів, які містять глікозаміноглікани (аміноцукри) сповільнює перебіг патологічного процесу, призводить до зменшення частоти загострень, покращення якості життя за рахунок впливу на інтенсивність больового синдрому та покращення функціонального стану суглобів. Хімічний склад глікозаміногліканів, які є хондропротекторами, забезпечує їх швидке потрапляння в суглобові структури, позитивний вплив на формування хрящової тканини та на стійкість хряща до навантажень. Комбінований продукт Глюквамін, що містить глюкозамін, його метаболіт і кверцетин, може чинити хондропротекторну дію та може бути рекомендований для застосування при остеоартрозі та інших дегенеративно-дистрофічних захворювань суглобів та хребта