Комбінована терапія в сучасному лікуванні артеріальної гіпертензії: фіксовані та нефіксовані комбінації - Давидова, І.В.; Корост, Я.В. (Ліки України, 2017)
Лікування артеріальної гіпертензії може складатися як з монотерапії, так і з поєднання двох або трьох компонентів. За сучасними рекомендаціями при призначенні комбінованої антигіпертензивної терапії одним із препаратів має бути діуретик. Комбінація інгібіторів ангіотензинперетворюючого ферменту (іАПФ) із тіазидоподібним діуретиком є одним із найефективніших поєднань, при цьому препаратами вибору в цих групах можна назвати еналаприл та індапамід. Широка доказова база, багаторічний досвід застосування та високий профіль безпечності дозволяють надавати перевагу нефіксованій комбінації еналаприлу з індапамідом у складі лікарських препаратів Ензикс Дуо та Ензикс Дуо Форте. Зручність застосування, високий комплаєнс та швидкий гіпотензивний ефект виправдовують популярність цих препаратів серед лікарів та пацієнтів.