(untitled) (Ліки України, 2017)
Розглядаючи питання лікування та профілактики артеріальної гіпертензії та хронічної серцевої недостатності, необхідно пам’ятати про зміну способу життя хворого, метою пацієнта має бути раціональне харчування, відмова від шкідливих звичок та корекція маси тіла. Важливо контролювати вміст основних мікроелементів, зокрема калію, магнію, кальцію, у плазмі крові пацієнта. При виявленні гіпокаліємії або зниженому вмісту магнію рекомендується коригувати терапію за допомогою препаратів, до складу яких входять дані мікроелементи. Препарат Панангін як джерело калію та магнію показаний для застосування хворим з артеріальною гіпертензією, оскільки він знижує артеріальний тиск, а також попереджає виникнення ускладнень (наприклад, порушень ритму). Крім цього, доведена його доцільність у складі комплексної терапії, що включає діуретики або дігоксин, з метою профілактики втрати магнію та калію з сечею.