Оцінка використання рослинно-цитратного комплексу при сечокам’яній хворобі - Карпенко, О.В.; Красюк, Е.К.; Петрова, Е.С. (Ліки України, 2017)
В статті на основі власних досліджень автори проводять аналіз результатів використання рослинноцитратного комплексу Уриклар при сечокам’яній хворобі. Результати дослідження демонструють позитивний вплив терапії препаратом Уриклар протягом 1 місяця спостереження на клініко-лабораторні параметри: зменшення больового синдрому, збільшення діурезу, позитивні зміни мікроскопії сечового осаду, рH сечі та показники транспорту солей. Таким чином, застосування препарату Уриклар при сечокам’яній хворобі є патогенетично обґрунтованим, а результати проведеного дослідження демонструють ефективність та безпеку використання даного рослинно-цитратного комплексу