Роль бета-лактамаз у формуванні антибіотикорезистентності - Duda, O. K.; Horbal, N. B.; Masalitina, O. V. (Ліки України, 2015)
Для вирішення зростаючої проблеми резистентності до антибактеріальних препаратів, вагому роль в якій відіграють β-лактамази, необхідно регулярно проводити моніторинг на рівні державної охорони здоров’я. Такі дослідження дають можливість отримати об’єктивні систематизовані дані щодо стану антибіотикорезистентності мікроорганізмів та забезпечують лікарів даними про місцеву стійкість мікроорганізмів.