Корекція гормонально-метаболічних порушень у пацієнтів з цукровим діабетом 2-го типу та неалкогольним стеатогепатитом - Zhuravlyova, A.; Bobronnikova, L. (Ліки України, 2015)
В статті показано ефективність застосування комбінації препаратів метформін та саксагліптін в комплексному лікуванні пацієнтів з цукровим діабетом 2 типу в поєднанні з неалкогольним стеатогепатитом. Доведено позитивний вплив даної терапії на вуглеводний обмін, показники функціонального стану печінки та інсулінорезистентність, що сприяє корекції метаболічних порушень у обстежуваної категорії пацієнтів.