Фіксована комбінація лерканідипіну з еналаприлом – фармакологічні особливості, клінічна доцільність, переваги в терапії артеріальної гіпертензії - Лазарєв, П. О. (Ліки України, 2021)
Згідно з сучасними міжнародними та національними рекомендаціями, при лікуванні артеріальної гіпертензії перевага надається застосуванню фіксованих комбінацій антигіпертензивних засобів різних класів, завдяки чому ефективність терапії збільшується шляхом впливу на різні патогенетичні ланки розвитку АГ, а частота побічних ефектів знижується. Фіксована комбінація лерканідипіну та еналаприлу містить антигіпертензивні засоби, що мають взаємодоповнювальні механізми дії. Ця комбінація ефективно знижує АТ, має високу ефективність та переносимість, може забезпечити сприятливий вплив на макро- та мікросудинні структури, еластичність артерій та окислювальний стрес, сприятливо впливає на функцію нирок, насамперед при їх супутній патології.