Лікування артеріальної гіпертензії – сучасний підхід з погляду прихильності пацієнта - Барна, О. М. (Ліки України, 2022)
Ефективність антигіпертензивних препаратів оцінюється за рівнем зниження артеріального тиску, а також за зменшенням ризику розвитку серцево-судинних ускладнень. Сучасний підхід до лікування артеріальної гіпертензії має на меті зробити лікування простим та ефективним, що досягається призначенням комбінації препаратів, зокрема інгібітора ангіотензинперетворювального ферменту периндоприлу та діуретика індапаміду. Ця комбінація, за результатами сучасних досліджень, відповідає вимогам безпеки та ефективності, а також завдяки зручній формі препарату (Періндопрес Дуо, Дарниця), що містить два лікарських засоби в одній таблетці, підвищує прихильність пацієнта до лікування. Таким чином, схема лікування артеріальної гіпертензії за допомогою фіксованої комбінації є доведено ефективною, безпечною, зручною та економічно вигідною для пацієнта.