Щодо використання біомаркерів у спеціальних підгрупах пацієнтів: фокус на розчинний ST2 - Біловол, О. М.; Князькова, І. І. (Ліки України, 2022)
Біомаркер – важливий індикатор нормальних біологічних процесів, патогенних станів або фармакологічних відповідей на терапевтичне втручання. Використання біомаркерів дозволить покращити діагностику патологічних станів, включаючи серцево-судинні захворювання, їх ускладнень та коморбідних станів, лікувальну стратегію та визначення прогнозу. У статті висвітлено значення біомаркера sST2 у пацієнтів з підозрою або доведеною серцевою недостатністю, артеріальною гіпертензією, цукровим діабетом 2-го типу. Проведено огляд фундаментальних досліджень останніх років, у яких вивчалася роль sST2 у патологічних станах