Конгрес Європейського товариства кардіологів (2019) об’єднався із Всесвітнім конгресом з кардіології у Парижі - Skybchyk, V. A. (Ліки України, 2019)
Уперше в історії конгрес Європейського товариства кардіологів (European Society of Cardiology; ESC), 2019, об’єднався із Всесвітнім конгресом з кардіології (далі – Конгрес), який проходив з 31 серпня по 4 вересня на виставці Порт-де-Версаль у Парижі, Франція. Це була безпрецедентна подія об’єднання зусиль ESC і Всесвітньої федерації серця (WHF) у боротьбі з серцево-судинними захворюваннями (ССЗ), які, попри всі успіхи в їх лікуванні, залишаються вбивцею номер один у світі. Крім того, в Західній Європі вперше за останні 50 років з’явилася тривожна тенденція до зростання рівня передчасної серцево-судинної смертності.