Практичні аспекти використання нового перорального антикоагулянта апіксабану з метою профілактики інсульту та тромбоемболій - Skybchyk, V. A. (Ліки України, 2016)
У статті розглядаються питання практичного застосування препарату класу нових пероральних антикоагулянтів (НОАК) апіксабану у хворих з неклапанною фібриляцією передсердь (НФП) з метою профілактики кардіоемболічного інсульту та тромбоемболії. Дані доказової медицини свідчать, що апіксабан більш ефективний, ніж антагоністи вітаміну К (варфарин), у профілактиці інсульту або системної емболії у пацієнтів з НФП, викликає менше кровотеч і знижує рівень загальної смертності. Тому поява сучасного більш безпечного лікарського засобу з групи НОАК дозволить лікарям ефективно використовувати апіксабан у своїй повсякденній клінічній практиці.