Сучасні підходи до профілактики та лікування пацієнтів з цукровим діабетом 2-го типу на рівні первинної ланки надання медичної допомоги, особливості медикаментозної терапії - Novytska, A. V. (Ліки України, 2016)
У статті узагальнено дані щодо питань сучасної діагностики, лікування, первинної та вторинної профілактики цукрового діабету 2-го типу на основі даних доказової медицини. Висвітлено особливості клінічного ведення хворих на цукровий діабет 2-го типу лікарем загальної практики – сімейної медицини. Наведено інформацію про напрями медикаментозної терапії при цукровому діабеті 2-го типу, особливості призначення цукрознижуючої терапії та місце препарату сульфонілсечовини глімепіриду в схемах лікування