Поєднання гіпотензивної та гіполіпідемічної терапії у пацієнтів з високим і дуже високим кардіоваскулярним ризиком - Korost, Ya. V.; Hdyria, O. V.; Alifer, O. A.; Shymon, M. M. (Ліки України, 2016)
Наведено результати досліджень впливу комбінації інгібітора АПФ (лізиноприлу) та антагоніста кальцію (амлодипіну) при застосуванні у пацієнтів високого та дуже високого кардіоваскулярного ризику. Розглядається також можливість застосування комбінованої гіпотензивної терапії лізиноприлом/амлодипіном у поєднанні з гіполіпідемічною терапією розувастатином у пацієнтів, які мають високий і дуже високий кардіоваскулярний ризик, пов’язаний із наявністю метаболічного синдрому та/або цукрового діабету 2-го типу. Застосування комбінованої терапії достовірно знижує показники артеріального тиску до цільового рівня 140/90 мм рт.ст. і знижує десятирічний ризик фатального серцево-судинного захворювання за шкалою SCORE у людей з високим і дуже високим кардіоваскулярним ризиком