Оптимізація лікування неалкогольного стеатогепатиту у хворих на ожиріння та ішемічну хворобу серця - Khukhlina, O. S.; Drosd, V. Yu. (Ліки України, 2016)
Досліджено в динаміці лікування 90 хворих на неалкогольний стеатогепатит (НАСГ) з коморбідним ожирінням та ішемічною хворобою серця (ІХС). Комплексна терапія хворих на НАСГ, ожиріння, ІХС, що включає, разом з базисною, препарати мельдоній (Вазонат) та фенілпірацетам (Ентроп), сприяє усуненню основних біохімічних синдромів НАСГ, ендогенної інтоксикації, відновленню функціонального стану печінки, корекції дис- та гіперліпідемії, оптимізації співвідношення компонентів 2-ї та 3-ї фази коагуляційного гемостазу, посилює активність інгібіторів зсідання крові, зумовлює стабільну нормалізацію активності чинників фібринолізу, усуває прояви ендотеліальної дисфункції, нормалізує спонтанну та індуковану агрегаційну здатність тромбоцитів, відновлює реологічні властивості еритроцитів та покращує процеси мікроциркуляції.