Методика вимірювання каротидно-феморальної, аортально-феморальної швидкості розповсюдження пульсової хвилі за допомогою реографії - Zhuravlyova, L. V.; Lopina, N. A.; Kuznetsov, I. V.; Ermolenko, T. I.; Pechenin, A. V.; Sergeev, V. G.; Volkov, D. Ye.; Lopin, D. A. (Ліки України, 2016)
У статті обґрунтовано застосування оцінки артеріальної жорсткості як інтегрального показника серцево-судинного ризику в стратегіях профілактики серцево-судинних подій і зниження серцево-судинної смертності з позиції доказової медицини. Наводяться існуючі способи виявлення підвищеної локальної та реґіонарної артеріальної жорсткості шляхом визначення швидкості розповсюдження пульсової хвилі (ШРПХ). У статті детально описано методики визначення каротидного-феморальної, аортальнофеморальної ШРПХ за допомогою сучасного реографа «РеоКом». Обговорюються недоліки традиційної реографії, переваги запропонованої методики для реальної клінічної практики.