Чи ефективний спіронолактон для профілактики атипової пневмонії, викликаної COVID-19, у пацієнтів із гіпертензією? - Sabadash, V. Yе.; Alifer, O. О.; Zakharets, E. N. (Ліки України, 2020)
Пацієнти, що страждають на гіпертензію, входять до групи підвищеного ризику захворіти на SARSCoV-2. Існує непідтверджена гіпотеза, що препарати для лікування гіпертензії – іАПФ та БРА – можуть призвести до розвитку ускладнень у таких хворих. За останніми даними, альтернативою може стати перехід на калійзберігальний діуретик спіронолактон завдяки його дещо іншому механізму дії, який, до того ж, має сприятливі профіль безпеки та співвідношення користі/ризику. Адаптовано за Am J Physiol Endocrinol Metab 318: E587-E588, 2020; DOI:10.1152/ajpendo.00136.2020