Переваги петльового діуретика торасеміду в лікуванні артеріальної гіпертензії - Барна, О.М.; Корост, Я.В. (Ліки України, 2017)
Діуретики, у тому числі петльові, застосовуються з самого початку терапії пацієнтів з артеріальною гіпертензією згідно з науково обґрунтованими, підтвердженими результатами клінічних досліджень щодо лікування гіпертензії. У статті міститься короткий історичний нарис про появу антигіпертензивних препаратів, а також дані сучасних досліджень петльового діуретика торасеміду, які демонструють певні його безумовні переваги перед тіазидними діуретиками.