Порушення пуринового обміну у хворих на хронічну хворобу нирок: шляхи корекції - Карпенко, О.В.; Осташевська, Т.Г.; Красюк, Е.К.; Крот, В.Ф. (Ліки України, 2017)
Гіперурикемія є лабораторним маркером подагри, метаболічного синдрому, що зустрічається при хронічних захворюваннях нирок та може бути наслідком прийому деяких лікарських засобів. Гіперурикемія відіграє значну роль у процесах атерогенезу, розвитку артеріальної гіпертензії, ураження нирок і суглобів. При ураженні нирок і наявності хронічної ниркової недостатності серед лікарських засобів перевага надається фебуксостату і лозартану