Нова фіксована комбінація в лікуванні артеріальної гіпертензії - Барна, О.М.; Горобець, Н.М. (Ліки України, 2017)
Пошук нових ефективних комбінацій у лікуванні серцево-судинних захворювань закономірно призводить до проведення масштабних клінічних досліджень та аналізу отриманих даних. Великі дослідження були проведені в розрізі ефективності та безпечності комбінованого лікування пацієнтів із артеріальною гіпертензією небівололом та гідрохлортіазидом. Було неодноразово доведено, що комбінація блокатора β-адренорецепторів та діуретика, представлена названими препаратами, є не лише максимально ефективною з точки зору зниження артеріального тиску, зменшення проявів ішемічної хвороби серця та серцевої недостатності, але й метаболічно нейтральною. Небілет Плюс як ефективна фіксована комбінація небівололу з гідрохлортіазидом в дозі 5 мг/12,5 мг не викликає побічних ефектів з боку вуглеводного та ліпідного обміну і водночас має високу терапевтичну ефективність.