Сірководень – важлива сигнальна молекула в патогенезі серцево-судинних хвороб: можливості терапевтичного впливу - Барна, О.М.; Снігир, Н.В. (Ліки України, 2017)
Захворювання серцево-судинної системи мають декілька сигнальних молекул, серед яких найбільше значення мають сірководень та оксид азоту. Роль сірководню довго залишалася без уваги, але на сьогодні відомо, що рівень цієї речовини змінюється під час перебігу патологічних процесів у серці або судинах. Тому для лікування використовують лікарські засоби, які мають вплив на синтез та біодоступність сірководню в організмі. В групі інгібіторів ангіотензинперетворюючого ферменту (АПФ) таким препаратом є зофеноприл (Зокардіс®), який в своєму складі має дві сульфгідрильні групи. Ця його особливість забезпечує вазодилатаційний, кардіопротекторний, антиоксидантний та антиішемічний ефекти. Застосування зофеноприлу є патогенетично показаним при гіпертонічній хворобі, особливо при її поєднанні з ішемічною хворобою серця.