Діастолічна дисфункція лівого шлуночка - Кіношенко, К.Ю.; Міщук, Н.Е. (Ліки України, 2017)
Хронічна серцева недостатність (ХСН) є одним із найбільш поширених, тяжких та прогностично несприятливих ускладнень захворювань серцевосудинної системи. У статті докладно розглянуто фактори розвитку діастолічної дисфункції лівого шлуночка, її діагностичні критерії, значення ехокардіографічного дослідження для оцінки вираженості діастолічної дисфункції у пацієнтів зі зниженою і збереженою фракцією викиду лівого шлуночка. На основі загальних рекомендацій міжнародних експертів наведено рекомендації щодо ведення хворих із серцевою недостатністю і збереженою /помірно зниженою фракцією викиду лівого шлуночка.