Безпека харчових продуктів – мікробіологічні ризики - Snigir, N. V.; Velychko, S. O.; Siryk, V. O. (Ліки України, 2015)
Серед небезпек, які можуть представляти собою продукти харчування або напої, однією з найбільших є мікробіологічна забрудненість. Велика кількість мікробів, які можуть продукувати токсини, а також високий рівень патогенності деяких із них, підтверджує думку про те, що саме мікробіологічні ризики можуть призводити до тяжких порушень в здоров’ї споживачів. Виявлення та оцінка мікробіологічних ризиків повинна проводитися згідно з міжнародними стандартами якості та безпечності продуктів харчування та контролюватися на державному рівні. Принципи проведення оцінки мікробіологічних ризиків забезпечують виробників чіткими рекомендаціями та стандартами з наявності тих чи інших мікроорганізмів в продуктах харчування, гарантуючи отримання в результаті виробництва безпечного готового продукту