Розсіяний склероз і цукровий діабет: коморбідність, спільні аспекти епідеміології, етіології та фактори ризику - Chuprуna, G. N. (Ліки України, 2015)
У статті обговорюються питання розсіяного склерозу (РС) і цукрового діабету (ЦД). Наводяться епідеміологічні дані щодо обох захворювань, а також дані про поширеність і захворюваність, демографічні характеристики коморбідності РС і ЦД. Розглядаються питання генетичної схильності до поєднання РС і ЦД, а також деякі імунологічні механізми, що можуть лежати в основі такого поєднання.