Поєднання цукрового та нецукрового діабету в лікарській практиці: диференційна діагностика та клінічний випадок - Tkachenko, V. I.; Kuharchuk, H. M.; Ischenko, N. U.; Vydyborets, N. V.; Bondar, O. K. (Ліки України, 2015)
В лікарській практиці найчастіше синдром полідипсії та поліурії зустрічається при цукровому діабеті. Нецукровий діабет – це захворювання, яке хоч і не часто зустрічається в лікарській практиці, але потребує від лікаря високої пильності, знання діагностики та диференційної діагностики, особливо у випадках його поєднання з цукровим діабетом, що зустрічається у 4,8% пацієнтів. Поєднання нецукрового і цукрового діабету у хворого призводить до взаємного обтяження клінічних проявів і погіршенню прогнозу обох захворювань, раннього розвитку судинних ускладнень, передчасної втрати працездатності, про що свідчать як дані літератури, так і власні спостереження представленого клінічного випадку.