Оцінка поширеності факторів серцево-судинного ризику серед населення міста Новоград-Волинський - Barna, O. M.; Korost, Ya. V. (Ліки України, 2015)
Проведено оцінку розповсюдженості факторів серцево-судинного ризику серед жителів міста Новоград-Волинський (Житомирська область, Україна). «Кабінет людини літнього віку «60+ Кардіо» відвідала 71 людина старше 60 років. Серед них дуже високий ризик смерті від ССЗ на найближ-чі 5 років життя мають 50,71% осіб, високий – 42,25%, помірний – 7,04% і низь-кий – 0%. Серед 73 осіб молодше 60 років дуже високий ризик мали 2,74%, високий – 15,07%, помірний – 32,88% і низький – 53,42%. Найбільший внесок  серед можливих факторів ризику в даній популяції дає надмірна маса тіла та артеріальна гіпертензія. Всеукраїнська соціальна ініціатива «60+ Кардіо» продовжує свою роботу задля підвищення обізнаності населення з проб-леми здоров’я людей літнього віку і посилення освіти цієї категорії населення; покращення освіти лікарів і медичної громадськості в цілому та впроваджен-ня стандартів лікування пацієнтів літнього віку із ССЗ.