Біль, депресія і тривога: чи є світло в кінці тунелю? - Бурчинський, С. Г. (Ліки України, 2021)
В статті розглянуті сучасні погляди на проблему хронічного психогенного болю та його взаємозв’язок з депресивними та тривожними розладами. З цієї точки зору проаналізовані вимоги до вибору оптимальних фармакологічних інструментів в рамках комплексної терапії психогенного болю, депресії та тривоги. Особливу увагу приділено механізмам дії та особливостям клінічного застосування препаратів: дулоксетин (Ревівал) – антидепресанта з группи ІЗССН, що володіє унікальними механізмами дії та клініко-фармакологічними властивостями, які дозволяють реалізувати одночасний вплив на механізми розвитку депресії та психогенного болю; та прегабалін (Лігато) – засобу з групи антиконвульсантів, що впливає на універсальні механізми клітинної іонної проникності при тривожних розладах та психогенному болю. Детально розглянуті клінічна ефективність дулоксетину (Ревівалу) та прегабаліну (Лігато), їх характеристики безпеки та рекомендації щодо практичного застосування.