До питання про ожиріння в менопаузі - Князькова, І. І. (Ліки України, 2021)
Ожиріння – одна з найважливіших медико-соціальних проблем, яка стає особливо важливою у жінок в періоді менопаузи. До причин збільшення ваги після настання менопаузи належать зниження фізичної активності і природне старіння організму, а також дефіцит естрогенів. Краще розуміння причин і механізмів збільшення ваги в цей період життя жінки дозволяє вважати, що ожиріння не є неминучим і йому можна ефективно протистояти, реалізуючи принципи здорового способу життя, а також, за необхідності, використовуючи медикаментозну корекцію.