Лікарські засоби, що знижують моторику шлунково-кишкового тракту - Біловол, О. М.; Князькова, І. І. (Ліки України, 2021)
У патогенезі багатьох захворювань важливу роль відіграють спастичні реакції гладкої мускулатури вісцеральних органів, основними препаратами для купірування яких є спазмолітичні лікарські засоби. У статті детально описано механізми розвитку спастичного абдомінального болю та можливі шляхи його корекції. Наведено механізми впливу основних міотропних спазмолітиків на шлунково-кишковий тракт. Особливу увагу приділено особливостям фармакодинаміки, фармакокінетики, перераховано показання, протипоказання, особливості лікарської взаємодії.