Дискусійні питання патогенезу атеросклерозу судин - Сабадишин, Р. О. (Ліки України, 2021)
На сьогодні існує багато концепцiй розвитку атеросклерозу, але жодна з них не є остаточною. У статті наведено новий погляд на патогенез цього захворювання, окреслені напрямки, які потребують детального вивчення. Акцентовано на необхідності профілактичної медицини, за якою майбутнє, пошуку безпечного препарату, який допоможе запобігти формуванню гіпертонічної хвороби у людей, схильних до підвищення артеріального тиску.