Еректильна дисфункція у чоловіків із кардіоваскулярними захворюваннями - Barna O. М.; Odynets M. О.; Parakhnyuk, I. V. (Ліки України, 2019)
Застосування бета-блокаторів у пацієнтів із артеріальною гіпертензією є високоефективним з погляду антигіпертензивного ефекту та поліпшення прогнозу захворювання. При лікуванні хворих молодого або середнього віку рекомендують застосовувати бета-блокатори із вазодилатаційними властивостями (небіволол), оскільки вони не призводять до розвитку еректильної дисфункції. Позитивний вплив небівололу на статеву функцію у чоловіків обумовлений його впливом на вивільнення оксиду азоту в стінці судин, що приводить до розширення судин різного калібру. Сучасні клінічні дослідження доводять, що з усіх бета-блокаторів саме небіволол не чинить негативного впливу на еректильну функцію, тому його можна безпечно призначати пацієнтам різного віку.