Додаткові можливості зофеноприлу в кардіології - Barna, O. M. (Ліки України, 2018)
Відомо, що сигнальна молекула сірководень має вплив на широкий перелік фізіологічних процесів в організмі людини, зокрема чинить антиоксидантний, протизапальний вплив, а також викликає релаксацію стінки судин, зумовлюючи антиішемічну та гіпотензивну дію. Зофеноприл, за рахунок своєї хімічної структури, окрім прямого пригнічуючого впливу на перетворення ангіотензину, сприяє підвищенню біодоступності сірководню. За рахунок цього його додатковими лікувальними ефектами є покращення кровопостачання серцевого м’яза, антиішемічна дія, запобігання апоптозу клітин, посилення ангіогенезу. Таким чином, призначаючи зофеноприл для лікування гіпертонічної хвороби, можна досягти максимального терапевтичного ефекту за рахунок не лише власне дії на ангіотензинперетворюючий фермент, а й завдяки фізіологічній дії сірководню.