Цилостазол – антиагрегант з великими перспективами - Lizogub, V. G.; Kupchinska, E. G.; Bugaytsev, A. A. (Ліки України, 2018)
На сьогодні у лікуванні серцево-судинних захворювань широко застосовуються антиагрегантні препарати. У статті на основі численних клінічних досліджень показана ефективність інгібітора агрегації тромбоцитів цилостазолу, який, за деякими своїми властивостями, переважає за ефективністю ацетилсаліцилову кислоту. Унікальність цилостазолу в тому, що це єдиний препарат із доведеною ефективністю при лікуванні атеросклерозу периферійних артерій, переміжної кульгавості. Грунтуючись на результатах ряду рандомізованих досліджень і даних мета-аналізів наведені дані щодо його ефективності при вторинній профілактиці порушень мозкового кровотоку – інсульту і транзиторних ішемічних атак, при проведенні ендоваскулярних втручань, в тому числі стентування периферійних, брахіоцефальних, коронарних артерій. Безпечність застосування цилостазолу доведена результатами цілого ряду клінічних досліджень.