Серцево-судинні захворювання у онкологічних хворих - Tseluyko, V. I.; Radchenko, O. V. (Ліки України, 2018)
Розвиток серцево-судинних захворювань (ССЗ) належить до найчастіших побічних ефектів при лікуванні пацієнтів з онкопатологією, в результаті кардіотоксичної дії протипухлинного лікування на функцію і структуру серця або в результаті прискореного розвитку серцево-судинних захворювань при вже наявних серцево-судинних факторах ризику. У статті детально розглянуті різні етапи моніторингу серцево-судинної системи і прийняття рішень щодо призначення протионкологічного лікування, в процесі та після його закінчення, засновані на рекомендаціях ЕОК з лікування онкологічних захворювань і серцево-судинної токсичності 2016 року.